Mange forbinder måske sommerturene i sejlbåden med sweatre, der er fugtige af støvregnen i den danske sommer, med lumre soveposer og dåsemad. Men med lidt snilde kan du gøre turen i fritidsbåden til en sand, romantisk fornøjelse, som både du og din kone – kæreste – ægtemand – kan glædes ved og vil huske tilbage på med glæde. Og også børnene kan få en sjov ferie på båden, hvis I tænker jer lidt om.

Når I skal afsted, er det vigtigt at huske at tænke på, at der også godt må være lidt romantisk stemning ombord. Alle skal synes, at det er sjovt og hyggeligt at sejle, og nætterne skal være trygge. Du kan skabe et hyggeligt og romantisk miljø i skibets kahyt ved hjælp af en sengehimmel, som du spænder ud over køjen i hovedenden. De fleste lystbåde har jo faste senge, og her er der mulighed for at indrette sig med en sengehimmel og andre ting, der kan bringe lidt hyggestemning frem. På den måde kan en sommer til søs blive et minde for livet.

Det er muligt at få en sengehimmel i forskellige mål på webshoppen BGA.dk, som har et stort udvalg. Gå derfor på opdagelse på siden og find den sengehimmel, som passer bedst til jeres båd. Og ved samme lejlighed kan du finde én, der passer til jeres sovemiljø hjemme i huset eller lejligheden, så den sommerlige, romantiske stemning også kan blive bragt frem dér.

Hyg jer på båden – men pas på promillerne

Sommerlivet ombord på en lystbåd kan hurtigt blive en festlig sag. Måske har I et par venner, der skal med på en tur, og så skal der spises frokost og snapses lidt i en havn på turen. Men pas på – det er ikke i orden at sejle båd med en lille fjer på, og der er faktisk promillekontrol på havet, hvor man kan risikere at blive snuppet.

Det er bedre at hygge sig på anden vis end ved at drikke alkohol. Brug timerne på at ankre op i en stille vig og hop i havet fra båden. En svømmetur i det friske danske sommervand er en herlig ting, som de fleste kan lide. Og er man ikke til at svømme, kan man jo lægge sig på dækket og bade lidt i solen i stedet. Der er masser af gode aktiviteter at tage sig til på en båd.

Når dagen er gået, og I trætte vil gå til ro i bådens senge, er det rart at kunne lukke øjnene under en sengehimmel og få romantikken lidt frem i fokus, også på båden.

Divi