Der er mange små bands, der aldrig bliver til mere end lige det. Heavy er en genre, hvor det kan være rigtig svært at slå igennem. Det er der mange gode grunde til, hvor en af dem er, at der kun er så mange fans.

En anden årsag er, at der kræves meget af dem, der gerne vil spille heavy. En branche, der mødes med fordomme, skal gennem deres kunstnere bevise, at der er et talent ud over det sædvanlige. Talentet er ikke nok, for det skal vedligeholdes, og samtidig skal musikken kunne tiltale et bredere publikum for at komme længere end til en scenekant på et lille, lokalt spillested.

Mange drømmer om at få en anmeldelse i et større magasin, eller at det lokale spillested sammen med de sociale medier får spredt ens navn og videoer, så der lige pludselig er hul igennem.

Stop ikke med at drømme, men kør på. Bliv ved med at øve skalaerne på guitaren, bliv ved med at bruge stemmen, bliv ved med at digte. Verden ville nemlig være et meget trist sted, hvis det ikke var for de mange heavybands, store som små, der forsøder vores tilværelse med musikken.

Divi