Har du købt en båd og drømmer du om at sejle rundt i de danske farvande hele sommeren eller sejle jorden rundt med din familie, så skal du pakke båden med de ting, som er relevante at have med. Er I en familie, der skal af sted sammen, så er der endnu mere udstyr, som I skal have med. Det er fx tøj, sko, legetøj, spil, computere, iPads eller krimier, som du gerne vil læse. I skal også købe mad nok til, at I har proviant til hele turen.

I kan med fordel sørge for, at der er nogle reoler og opbevaringskasser på båden til jeres ting, så der ikke bliver alt for rodet. Fordelen ved at have styr på jeres ting og vide, at de ligger på bestemte hylder er, at I hurtigt kan finde frem til det, I har brug for. Det er ligesom, når man har en firmabil, hvor man skal have styr på sit værktøj. Så er det en fordel at have et smart reolsystem fra det innovative worksystem, hvor hvert stykke værktøj får sin egen plads. Både i arbejdslivet og i sejlerlivet gælder det om at have overblik over de arbejdsredskaber og ting, man har brug for.

Hvor meget skal I pakke til turen?

I bør tage det med, som er relevant for jer, men undgå at overfylde båden med for mange ting. Dels, så bliver det svært at få plads til, og det kan også blive farligt, hvis man render og falder over legetøj eller fodtøj på dækket. Så sørg for at pakke det vigtigste, og put det i kasser eller læg det på hylder i båden. Fortæl børnene, at de skal rydde op efter sig, ligesom I også selv rydder jeres egne ting væk, når I er færdige med at bruge dem. Man skal I det hele taget vænne sig til, at der er meget mindre plads på en båd, end der normalt er i et hjem. Så alle skal tage hensyn til hinanden og ikke lade ting ligge og flyde rundt omkring.

Praktisk arbejde og tid til spil

På en båd er der altid praktisk arbejde, man kan udføre. Man kan godt give børnene mindre opgaver, som matcher deres alder, og så kan de hjælpe til på båden, hvilket vil få dem til at føle sig betydningsfulde. Når I har en ledig stund, kan I fx spille et brætspil, som er en sjov fælles aktivitet. Har børnene legetøj med kan de også underholde sig selv, når I har travlt med andre ting på båden. Som familie får I et meget tæt fællesskab på en båd, og I vil kunne dele glæderne ved de oplevelser, I får sammen. Samtidig bliver I også bedre til at løse konflikter og finde løsninger, for på en båd er man ganske enkelt nødt til at kunne samarbejde og tage hensyn til hinanden, uanset om man sejler en dag, en weekend eller i mange måneder.

Divi