Bortset fra de meget ekstreme genrer og de tilsvarende ekstreme lyde og holdninger, der findes der, så er meget rock ved at blive noget mere mainstream på nogle områder. Mange, der normalt ikke hører rock, metal eller heavy, vil dog stadig have et eller to numre fra bands fra denne genre, som de rigtig godt kan lide.

Numre, der bliver til klassikere, og derfor ender med at blive spillet på de gængse radiostationer på lige fod med klassisk musik og pop.

Tiderne skifter

Det, der engang var vildt og voldsomt, det forældre ikke ville have, deres børn hørte, det virker pludseligt helt afslappet og roligt, når man hører, hvad metal og andre genrer har udviklet sig til. Der er sikkert stadig dem, der ikke vil lade deres børn lytte til den slags musik, desværre, men den slags er endnu ikke blevet udryddet.

De foregangsmænd, der var op gennem 60’erne, 70’erne og 80’erne spillede musik med kant, men stadig musik, der var passende til deres tid. Mange var dog på forkant, og det gjorde dem upopulære i deres samtid.

Meget vand er løbet gennem åen, og mange lytter til deres musik i dag, selvom de bestemt ikke gjorde det dengang. Alt bliver mere blødt med årene, og forståelsen for, hvad disse mennesker har gjort for musikken generelt, er vokset markant over årene.

Nye kommer til og chokerer

Det kan også skyldes, at det, der blev anset for at være for ekstremt, for heavy og for meget den gang er det rene vand sammenlignet med det, der bliver spillet nu o dage. Det virker blødt g afrundet i forhold til, og det gør, at et større publikum har taget det til sig og tænker på det, som noget fra den gang rocken var blød og sød.

Noget den reelt aldrig har været. Den har altid været et talerør for de vrede unge, et talerør for holdninger, men også et talerør for alt det, der forbindes med heavy som misbrug, afmagt, spiritus, sex og alt andet, der passer ind på denne scene.

Den er tit som smukke digte og tit som holdninger, der pakkes ind, så du rent faktisk skal lytte til teksten for at finde ud af, at det ikke er så ligetil, som de ord, der synges. Den kan også være forbandet trist og sørgelig, for selv hvis man er en kendt og respekteret musiker og sangskriver, så kan verden gøre noget så forbandet ondt.

Divi