Skal årets temafest være det helt store maritime rabalder? Så giv den fuld skrue, let anker og hav den fedeste sømandsfest ombord. Der skal hverken mangle beskøjter, sydvest, piratflag eller rom i glasset. Inviter så mange søulke, som skuden kan bære, og giv alle en gennemført temafest, som vil gå over i historien. Du kan jo enten kombinere sømands-outfittet med de gode spenderebukser, eller du kan lade alle gæsterne medbringe deres kulinariske sailor-bidrag til det fælles plankebord. Det er selvfølgelig vigtigt, at alle ankommer i de rette maritime klude, og at skuden er blevet stilet til lejligheden. Så er alle sejl sat for at gøre dagen og aftenen til en af de bedste. Glem ikke, at lydsiden selvfølgelig også skal afspejle temaet, så få lavet en playliste, der matcher livet på søen. Om skonnerten er af den ægte eller den fiktive slags, det er mindre vigtigt. Der skal nok blive sejlet op ad åen.

Vær sømand for en dag – eller for livet

Om du bliver sejler af at deltage i en nok så maritim temafest er måske ikke helt sandsynligt, men illusionen kan jo nemt gå over i en passion af mere ægte og længerevarende karakter. Man kan jo som bekendt blive bidt af stort set hvad som helst. Det gælder selvfølgelig også i forhold til sejllads. Er du sejler, så vil du sikkert istemme mottoet: At sejle er at leve. Det lettere omskrevne H. C. Andersen-motto kan mange passionerede sejlere nikke bekræftende til. For på havet oplever du den ultimative frihed, stilheden og i nogle tilfælde også naturens rasen. Så mærker man, at man lever. De mange, lange måneder, hvor du ikke kan komme på vandet, kan føles uendelige. Når så endelig foråret kalder på sømanden i dig, så føles det som at blive vakt til live igen. Det at være skipper på sin egen båd, kan slet ikke sammenlignes med noget som helst andet. Det er livet. Og sømand, det er du for livet. Længslen efter at komme ud på vandet kan kun overgås af rent faktisk at være der.

Udklædning er vigtigt til en temafest

Foretrækker du at have fødderne på egen dørk, så vil du nok vælge at holde din sømands-temafest på din egen skonnert. Men mindre kan selvfølgelig også gøre det. Måske vil du vælge at holde festen i den lange vinterperiode for bedre at holde ventetiden ud. Det kan jo også være, at du holder festen i det spæde forår, så den ligesom bliver et startskud til den kommende sejler-sæson. Der er mange valg, der skal træffes i forbindelse med en temafest. Men én ting er sikkert, og det er, at det er vigtigt med nogle passende kostumer. Kostumer til sømandsfest kan enten laves selv eller købes eller lejes færdige. Om du selv får kreeret dit og familiens kostumer, eller betaler dig fra dem, afhænger selvfølgelig dels af din kreativitet og dels af noget tidsmæssigt. Uanset hvad, så skal der helt sikker nogle kostumer til. Det kan jo være nogle vilde piratkostumer, nogle matros-smarte kostumer eller nogle mere afdæmpede modeller i en strikket uldtrøje og nogle røjsere.

Divi