Der skal efterhånden rigtig meget til at chokere os danskere, især når det kommer til musikeres optræden på scenen. Det skyldes nok blandt andet, at vi bor i det land, der var de første i verden til at frigive pornografien og efterfølgende også de første til at godkende homoseksuelle vielser på lige fod med heteroseksuelle. Det sammen med kunstnere som Jens Jørgen Thorsen har gjort, at vi er meget rummelige overfor det meste.

Når vi danskere tager til koncert, så er det derfor med det formål at nyde musikken. Det skader ikke med et rigtig godt sceneshow, der matcher stilen, for vi vil gerne underholdes, men kunstnerne skal næppe forvente, at vi bliver forargede over det, de optræder med. Hverken i ord eller i handlinger. Derfor er der heller ikke konsekvenser af selv samme, andet end en kritik, hvis ikke musikken og stemningen var god.

Resten af verden er knap så rummelig

Men det, vi er fuldstændig ligeglade med her i lille Danmark, det er tit noget, der kan bringe følelserne i kog andre steder i verden. Noget mangen en kunstner har fundet ud af på den hårde måde. Eller måske noget, de decideret har kalkuleret med, for en provokation på et CV kan være en god del af en markedsføring som et band med kant og evnen til at provokere det pænere borgerskab.

Et af de bands, der har fået oplevelsen af at blive arresteret er tyske Rammstein. Som så mange andre er det sket i USA, der ikke alle steder tager så let på provokationer af en seksuel natur.

Noget, der her i landet, nok ville blive forbigået som en god spøg, og næppe ville få en eneste til at rynke brynene.

Divi