Beslutningen om at købe en båd bliver et vendepunkt for mange mennesker. De har måske i årevis gået rundt med drømmen om at få egen båd og sejle rundt i de danske farvande eller sejle til Middelhavet eller jorden rundt. Ved køb af en båd bliver første skridt på vejen realiseret, og du ejer nu et fartøj, som kan bringe dig vidt omkring.

Rejs ud på eventyr

Når man sejler, får man både store og små oplevelser, og man kommer i tæt kontakt med naturkræfterne omkring én. Selvom man har taget et navigationskursus og har erfaring med at sejle, så skal man altid have respekt for, at der kan opstå farlige situationer, hvis et stormvejr bryder ud eller nogen ved et uheld falder overbord. Man skal altid sørge for at have redningsvest på. Måske har du set Troels Kløvedals rejseprogrammer på tv og vil gerne sejle til fremmede kyster ligesom ham, og i så fald skal du i gang med at planlægge, hvordan du kommer af sted. Det kan være, at du gerne vil på en jordomsejling med familien, hvilket vil være en spændende oplevelse for både store og små.

Underholdning ombord

De fleste timer på en båd er heldigvis hyggelige, uanset hvilket tidspunkt af døgnet det er. Planlægger du at overnatte på din båd, så husk din tandbørste og en god Tandpasta, så du kan opretholde en god mundhygiejne. Ud over personlige plejeprodukter, tøj og proviant kan du også med fordel have spil og anden underholdning ombord på din båd, så der altid er noget at tage sig til. Det gælder især, hvis du har børn med, at der skal være noget underholdning til dem. Det er også godt at give børnene nogle pligter ombord, så de kommer til at føle sig ansvarlige og som en del af fællesskabet.

Sejl til andre kontinenter eller jorden rundt

Der findes mange skønne kontinenter, lande og øer, du kan sejle til, hvor der er dejlig varmt og du kan bade. Det kan fx være Bali, som byder på mange overraskelser, som du kan glæde dig til. Oplev gæstfriheden og en anden kultur, end den du kender hjemme fra Danmark. På sejlture til udlandet kan man altid lære nyt og få nye og spændende oplevelser for livet, som man kan have hos sig som vidunderlige rejseminder fremover. Hvad enten du har besluttet dig for, at du vil besøge et enkelt kontinent, eller du vil sejle hele jorden rundt, så er det vigtigt, at du tager dig god tid til det. Det er ikke nogen fordel at stresse af sted. Så er det bedre at spare sammen på forhånd til at kunne være væk i 6 måneder eller et år. Tager du på en jordomsejling kan det være, at du ender med at være væk i flere år. Det gælder om at nyde turen undervejs og sætte pris på, at man har mulighed for at være af sted og få de oplevelser.

Divi