Det, der om noget, forbindes med livet som rockmusiker er en vis form for vellevned. Der er bestemt dem, der holder sig til urtete, som Angus Young fra AC/DC, men han er nok den undtagelse, der bekræfter hovedreglen.

Det er nærmest en standard, at livet som rockmusiker involverer så meget mere fest og farver, end vi andre kommer i nærheden af. Det er alt, der her bliver ekstremt, det er mængden og typen af stofferne, det er alkohol, det er gropies, det er vilde fester, ja det er hele pakken.

Det understreger også det bad boy image, som klæber til rockmusikere, også selvom den slags vellevned findes i andre musikalske brancher også.

Det vilde liv

Rockmusikken er om noget fyldt med anekdoter om dette liv. Selvom musikken sagtens kan bære sig selv, så giver det bare endnu mere kolorit, at der er et vildt liv med narko og sprut. Et godt samtaleemne, for nogle af historierne er så ekstreme, at de simpelthen ikke kan opdigtes.

Der er alt fra “the toxic twins” fra Aerosmith, utallige historier om den nu afdøde Lemmy Kilmister fra Motörhead og hans enorme forbrug af blandt andet speed og Jack Daniels. En af de mere ekstreme er dog trommeslageren fra AC/DC, Phil Rudd, der burde have taget note af kollegaen Angus Youngs livsstil i stedet.

Der skal være de få, der nyder deres te, men resten af dem leverer de historier, der får os til at gispe og lige læse den artikel en gang til.

Rygter spredt af en selv

En anden ting, der er muligt som rockmusiker, er at sprede rygter om sig selv og sit liv. Det skaber fokus og forargelse, især når rygterne går på at h

ave fjernet et par ribben kirurgisk for at kunne nå sine egne kønsdele med munden.

Forarget? Det blev mange, men det var manden selv, der spredt rygterne. Når det gælder rockmusikere, så er meget af det, du hører, nemlig langt fra sandheden. Noget Marilyn Manson beviste ved at skabe denne debat.

Han blev lagt for had af endnu flere mennesker end før, men det var genialt gjort. Han skabte fokus og sagde reelt bare, at fordi du ser anderledes ud, så er du ikke et dårligt menneske, eller et menneske, der ønsker andre noget ondt.

Divi